Ízotthon betöltés folyamatban...


Technikai kérdése van? Hibát talált az oldalon? Nem működik egy funkció az oldalon?

Keresse technika csapatunk ügyfélszolgálatát a Net Világ Technology ahol a szakember segít Önnek a technikai probléma elhárításában, vagy a hiba javításában.

Tekintse át a megoldásért: TUDÁSBÁZISUNKAT
Inkább telefonos segítséget kérek az ügyfélszolgálatuktól: 06/48/952-374
Inkább írásban kérek segítséget a technikai csapatuktól: SEGÍTSÉG KÉRÉSE
Hibát találtam és beadok egy hibajegyet a technikai csapatuknak: HIBA BEJELENTÉSE


A technikai csapat telefonos elérhetősége minden munkanapon 10 - 17 óra között lehetséges. Átmeneti terheltség miatt előfordulhat, hogy üzenetrögzítő fogadja a hívását, mondja el rövid szöveges üzenetét ebben az esetben. A technikai csapatunk csak is a weboldal működésében tud a segítséget nyújtani Önnek. Megrendeléssel, fizetéssel vagy számlázással kapcsolatban keresse az Ízotthon Top-Dinner Bt.-ét a honlapon található elérhetőségén.

 3526 Miskolc Állomás út 2.  +36 (30) 396 6125  06 (46) 322 355  Ügyfélszolgálat: 07:00 - 12:00-ig  konyha.izotthon@gmail.com


Általános Szerződési Feltételek


 Jelen felhasználási feltételek a Szolgáltató szolgáltatásának használatára vonatkozik. Ön a Weboldalon történő regisztrációval, illetve a Weboldal használatával elfogadja jelen felhasználási feltételeket, ezért a Weboldal használata előtt tanulmányozza azt figyelmesen át.


Alapvető rendelkezések

A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben, valamint jelen ÁSZF értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók. Regisztráció, a felek közötti jogviszony A weboldalon történő vásárlás, szolgáltatás igénybevétele kizárólag megrendelői regisztrációval lehetséges, ezért a weboldalon történő első vásárlást megelőzően szükséges regisztrálni, a későbbi rendelések esetén pedig a már létrehozott regisztrációs fiókba kell bejelentkezni. A regisztráció megkönnyíti a későbbi vásárlást és az esetleges kedvezmények igénybevételét.   


1. Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte

1.1. A jelen Felhasználási feltételek hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a Szolgáltatás igénybevételével történik. A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény vonatkozik. Szolgáltató tájékoztatja a Felhasználókat, hogy jelen Szolgáltatásra, illetve a Felek közötti szerződésre a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezései nem vonatkoznak.

1.2. Jelen Felhasználási feltételek irányadó akkor is, ha a Szolgáltató szolgáltatása más weboldalon keresztül érhető el. Irányadó továbbá a Szolgáltató szolgáltatásának minden olyan felhasználási módjára (mobil weboldal), amelyeken keresztül a Szolgáltató rendelési rendszere elérhető.

1.3. Szolgáltató a Weboldal segítségével a Felhasználók ételt és italt (továbbiakban: Áruk) rendelhetnek házhoz szállításra. A rendszere a Felhasználók megrendeléseit fogadja, feldolgozza és továbbítja az ételkészítő üzemeknek. Szolgáltató nem találkozik személyesen a Felhasználóval, mivel az árut a szolgáltató készíti el és szállítja ki.

1.4. A rendelés leadása a weboldalon vagy telefonon keresztül ingyenes, azért használati vagy külön adminisztrációs díjat nem számítunk fel. Az oldalon feltüntettet árak minden esetben az ÁFÁ-val növelt bruttó árak. A bruttó árak tartalmazzák a vásárláskor hatályos jogszabályokban az adott termékkör tekintetében meghatározott mértékű általános forgalmi adót. Az ételek házhozszállításának költségét a feltüntetett árak tartalmazzák, de bizonyos gazdasági változások indokolttá tehetik ennek a megváltoztatását, ebben az esetben a termék vásárlásakor külön tájékoztatjuk a megrendelőt, a szállítási költségről vagy azok változásáról, de nem kötelezhető a szolgáltató arról külön értesítést küldeni a megrendelők részére. Az internetes vagy telefonos megrendelés között árkülönbözet vagy többlet költség nem jelentkezik.
 


1.5. A Weboldalon található tartalom, ajánlatok, Szolgáltató szolgáltatásának jellege miatt állandóan változnak. Szolgáltató kimondottan törekszik arra, hogy mindig aktuális tartalmat és ajánlatokat jelenítsen meg. Mivel az éttermi információk, árukínálat, áruleírások és áruk árai technikai környezetben üzemelnek vagy azzal jelenítődnek meg így hibás szoftver működése, adminisztratív hiba folytán is meghibásodhat, vagy pontatlan lehet esetleg aktualitását veszítheti ezért Szolgáltató ezek tartalmáért, aktualitásáért, elérhetőségéért felelősséget nem vállal és kártérítésre nem kötelezhető! Különös tekintettel ezen tájékoztató hibás ár pontja.

Az oldalon található képek/fotók csak illusztrációs célokat szolgálnak, az állagában vagy minőségében megjelenésében akár el is térhetnek a kiszállításra kerülő ételektől!

A Szolgáltató nem garantálja a weboldalon látható ételek küllemében történő megjelenítésének azonosságát a weboldalon látottakkal. A weboldalon megjelenített árak akár hibásan is feltüntetésre kerülhetnek, ebben az esetben a megrendelő elállhat a megrendeléstől, vagy a szolgáltató megtagadhatja annak teljesítését annak függvényében, hogy melyik fél észleli a hibát hamarább, ha kiszállításkor észlelik a hibát a megrendelő elállhat a megrendelés kifizetésétől.

A Szolgáltató pedig nem kötelezhető a hibás áron a szolgáltatás/megrendelés teljesítésére még ha az a megrendelőnek érdekében állna vagy neki kedvezne jelen feltételek a fogyasztóvédelmi törvények értelmében a vásárló a mindenkori kisebb ár szabályai alól kivételt képeznek, mivel ezen kisebb árak hibás árnak minősülnek.

Az ASZF elfogadásával a megrendelő kijelenti és tudomásul veszi, hogy a kisebb és kedvezőbb ár szabályairól és ezen fogyasztóvédelmi szabályzásáról jogáról lemond, és elfogadja az ASZF hibás ár szabályait. Bővebbe: a hibás ár részen további tájékoztatót talál. 

A megrendelő és a Szolgáltató kölcsönösen megállapodhat a már javított áron történő kiszállításban ellenben.

1.6. Szolgáltató és a Felhasználó (másképpen megrendelő) között a szerződés a rendelés feladására, elkészítésére és kiszállítására vonatkozóan jön létre.

1.7. A megrendelés/szerződés leadása írásban foglaltnak minősül. A megrendelés/szerződés írásban tárolt adatai megegyeznek a rendelés adataival. A rendelés adatai megtekinthetők a visszaigazolásban. A megrendelés és a kapcsolattartás nyelve magyar.

1.8. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a tartalmat és az ajánlatokat részlegesen vagy teljesen az összes Felhasználó, vagy a Felhasználók vagy felhasználó egy csoportja vagy egy személye számára korlátozza vagy letiltsa különösen, ha a megrendelés sorozatosan nem teljesül az visszaküldésre kerül vagy nem veszi át a megrendelést, vagy folyamatosan valótlan, hiányos vagy pontatlan megrendeléseket adnak le különös tekintettel a weboldali rendszeren keresztül. A szolgáltató jogosult ilyen esetben a már létrejött felhasználói fiókot korlátozni/törölni vagy véglegesen zárolni, és blokkolni a rendszerhez a jövőbeni hozzáférését. 

1.9. A Szolgáltatást bárki jogosult igénybe venni, amennyiben a Weboldalon érvényesen és sikeresen regisztrálja magát, továbbá magára nézve kötelezőnek ismeri el a jelen felhasználási feltétélében foglaltakat és adatait hiánytalanul adja meg különös tekintettel a szállítási és számlázási adatokat érintően, gazdasági társaságok vonatkozásában különös tekintettel az adószámra. A Weboldalon kizárólag 18. életévüket betöltött természetes személyek vagy jogi személyek másképpen vállalkozások regisztrálhatnak.2. Regisztráció

Regisztráció, a felek közötti jogviszony A weboldalon történő vásárlás, szolgáltatás igénybevétele kizárólag megrendelői regisztrációval lehetséges, ezért a weboldalon történő első vásárlást megelőzően szükséges regisztrálni, a későbbi rendelések esetén pedig a már létrehozott regisztrációs fiókba kell bejelentkezni. A regisztráció megkönnyíti a későbbi vásárlást és az esetleges kedvezmények igénybevételét.

A www.izotthon.hu weboldalon történő regisztrációval a Megrendelő kijelenti, hogy elfogadta a jelen felhasználási feltételekben foglaltakat és tudomásul veszi, hogy akár az ételkiszállítás, megrendelésével a Felek közötti jogviszonyt a jelen felhasználási feltételek szabályozza. Amennyiben a Megrendelő a felhasználási feltételek bármely rendelkezését nem fogadja el, úgy sem ételkiszállítást, rendelést sem más szolgáltatást, amit az oldal esetleg jelenleg vagy a jövőben biztosít nem tud igénybe. A www.izotthon.hu weboldalon történő regisztrációval a Megrendelő kijelenti, hogy elfogadta a jelen ÁSZF-ben foglaltakat és tudomásul veszi, hogy akár az ételkiszállítás, akár jövőbeni más szolgáltatás során a Felek közötti jogviszonyt a jelen ÁSZF szabályozza. Amennyiben a Megrendelő az ÁSZF bármely rendelkezését nem fogadja el, úgy sem ételkiszállítást, sem más jövőbeni szolgáltatást, megrendelést nem tud igénybe venni. 

2.1. A Weboldalon történő megrendelés kizárólag regisztrált felhasználók számára lehetséges. A regisztráció során az adatlap kitöltésekor a
következő adatok megadása szükséges:

- titulus
- vezetéknév*
- keresztnév*
- középső név
- e-mail cím*
- jelszó*
- szállítási cím (szállítási név, utcanév, házszám, település, irányítószám) *
- telefonszám*
- vezetékes telefonszám
- különleges bejutás

Céges adatok megadása:

-adószám*
-székhely*
-telephely
-egyéni vállalkozó neve*
-cég neve (kft, bt, egyéb formátumok esetén) *
-email cím*
-mobil telefonszám
-vezetékes telefonszám*


A felhasználók kizárólag saját személyes adataikat adhatják meg a Weboldalon. A sikeres regisztrációhoz a Felhasználónak az adott mező kipipálásával el kell fogadnia a jelen felhasználási feltételeket és Adatkezelési tájékoztatót, illetve a személyes adatok kezelésére vonatkozó szabályokat. A mező kipipálásával a Felhasználó kijelenti, hogy a jelen Felhasználási feltételeket és az Adatkezelési tájékoztató valamennyi rendelkezését elolvasta, megértette, azokat maradéktalanul betartja, és annak valamennyi rendelkezését magára nézve kötelezőnek ismeri el.

2.2. A megadott adatok pontosságáért, aktualitásáért és valóságtartalmáért kizárólag a Felhasználó felel. Szolgáltató kizár mindenfajta felelősséget, amely a Weboldalon megadott adatok helytelenségéből, elírásból vagy nem valós adatok megadásával összefüggésben merül fel. Szolgáltatót az Felhasználó által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A Felhasználó köteles a regisztrációhoz tartozó jelszavát titokban tartani és gondosan kezelni annak biztonságáról gondoskodni. Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha a Felhasználó a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik.

2.3. Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a Felhasználó regisztrációját elfogadja, vagy indoklás nélkül visszautasítsa.

3. Megrendelés

Minimális rendelési összeg: 450 Ft/nap


A megrendelésre vonatkozó e-mailen történő visszaigazolás a Szolgáltató és Megrendelő között létrejött szerződés tartalmát képezi, és annak e-mailen történő megküldése eleget tesz a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 18. § szerinti „írásbeli megerősítés” követelményének. A megrendelések leadása a weboldal online felületén lehetséges. A weboldalon tett megrendelést a Szolgáltató csak akkor tudja befogadni és teljesíteni, ha a Megrendelő a regisztrációs és vásárlási oldalon található mezőket maradéktalanul kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a weboldal felelősséget nem vállal.

A hibásan vagy nem kellő részletességgel megadott címzési, vagy más adatok, információk esetén felmerülő szállítási vagy egyéb többletköltség a Megrendelőt terheli.

Adatbeviteli hibák kijavításának technikai lehetőségei: az adatbeviteli hibák javítására a vásárlási folyamat végén, a fizetési mód kiválasztását követően megjelenő „Megrendelés” gomb megnyomása előtt van lehetőség. Az adatok javításához a „Szerkeszt” gombot kell használni, javítania és kívánt lépésre visszatérni. A regisztrációkor megadott adatokat és belépési jelszót bejelentkezés után bármikor meg lehet változtatni a felhasználói névből lenyíló menü „Profil szerkesztése” menüpontban. A "Kosár" tartalma bármikor ellenőrizhető, vagy akár törölhető. A megrendelés elküldését követően észlelt adatbeviteli hiba esetén ezt haladéktalanul jelezni kell a  izotthon.konyha@gmil.com email címen.

3.1. A megrendelést az ételkészítő üzem Weboldalán keresztül csak regisztrált Felhasználótól és csak akkor fogadja el, ha a Felhasználó a megrendeléshez szükséges valamennyi adatot maradéktalanul kitölti. Szolgáltatót az Felhasználó által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

 A Megrendelő a megrendelés leadása előtt köteles ellenőrizni, hogy a település ahová a házhozszállítást kéri, szerepel-e a Szolgáltató aktuális szállítási területei között, mert a Szolgáltató csak az ott szereplő településekre fogad el rendelést. A lista megtalálható az „Kiszállítási területeink” menüpontban a www.izotthon.hu weboldal láblécen. 

1.) Az adott heti étlap kiválasztása után a megfelelő nap oszlopában a plusz/mínusz gombokkal megadható a kívánt mennyiség. A "0" megrendelés lemondásnak minősül.
2.) Ha a Megrendelő rákattint a "Kosár" gombra, akkor megtekintheti a kosár tartalmát. 
3.) Különböző napok és étlapok esetén az 1.) pontban leírtak szerint szükséges eljárni, minden megrendelni kívánt étel esetében. 
4.) A megrendelés leadásának utolsó lépéseként a "Kosár"-ban található "Megrendelem" gombra szükséges kattintani, mellyel a Megrendelő rendelését elküldi a Szolgáltató részére. 
5.) A megrendelést a Szolgáltató egy automatikus e-mailben igazolja vissza a Megrendelő részére, melyben található rendelési számra hivatkozva tud a Megrendelő a megrendelésével kapcsolatban érdeklődni, illetve nyomon követheti, módosíthatja azt, ha belép az oldalra a regisztrációkor megadott adataival. 
6.) A Megrendelő naponta, vagy heti szociális étkeztetés esetén havi előfizetéssel, vagy a szerződésben rögzítettek szerint rendelheti meg a megvásárolni kívánt ételeket a Szolgáltatótól. A Megrendelőnek a megrendelt termékeket a rendelés leadásakor, vagy az első szállítási napon kell egyösszegben kifizetnie az ételt kiszállító futár részére, vagy a weboldalon feltüntetett fizetési módokon valamelyikével. 
7.) A megrendelések feldolgozása munkanapokon 7.00-tól 20.00 óráig, történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, mely az azt követő napon kerül feldolgozásra. 
8.) A Megrendelő a rendelését, vagy az esetleges adathibákat a weboldalon, email-es és telefonos ügyfélszolgálatán keresztül módosíthatja, amely az izotthon.konyha@gmail.com címen vagy a 06 30/396-6125 telefonszámon érhető el minden munkanapon 12:00 óráig. 
9.) A kiszállítás a Megrendelő általi megrendelést követő nap történik, a megrendelésben megadott szállítási címre, a megadott napokra.
10.) A megrendelés nem módosítható, és nem lemondható, illetve visszatérítés sem igényelhető az adott napra 20:00-tól, mivel a megrendelés elkészítésre került. (Fogyasztóvédelmi rendelt gyorsan romlandó ételek szabályzása)
11.) A megrendelés minden esetben fizetési kötelezettséggel járó megrendelésnek minősül.3.2. A megrendelés elektronikus úton vagy telefonon keresztül lehetséges. A Felhasználó kiválaszt egy ételt. A megjelenő online étlapon
kiválasztott áruk a virtuális kosárba kerülnek. A megrendelés leadása előtt a Felhasználó megadja a rendelés teljesítéséhez szükséges adatokat. A megrendelés leadása előtt lehetőség van az adatok ellenőrzésére. A "Megrendelem" gomb lenyomásával ételkészítő üzemnek/étteremnek
automatikusan eljuttatja az információkat a rendszer az ételkészítő üzemnek/étteremnek. Az ételkészítő üzem/étterem elkészíti az ételeket, és kiszállítja azokat. Az ételek kiszállítási ideje az ételkészítő üzemekről/éttermekről közölt információk alapján érhető el, de jellemzően napi 1x kiszállítás változó időpontokban az adott címekre. A másnapi kiszállításhoz a megrendelést legkésőbb minden nap 20:00 óráig lehetséges leadni. Technikailag utána Ön nem tud rendelést leadni már, a következő napra csak későbbi időpontra, amelyről a rendszer tájékoztatja.

3.3. Ételkészítő üzemnek a rendelés feladása után azonnal e-mailben visszaigazolja a rendelés adatait. A visszaigazoló e-mail tartalmazza a Felhasználó által a megrendelés elküldése során megadott adatokat, a rendelési adatok, a megrendelt termék adatait, a rendelés sorszámát, valamint ezen felül a Felhasználó rendeléssel kapcsolatos megjegyzéseit. A Felhasználót a jogszabályban foglalt 48 órás ajánlati kötöttség illeti meg, de amennyiben a rendelés feladása után számított 240 percen belül Szolgáltató nem küld rendelést visszaigazoló e-mailt, akkor a Felhasználó mentesül az ajánlati kötöttség alól.

3.4. A Felhasználó a Szolgáltatás igénybevételén keresztül történő rendelés leadásával egyidejűleg elfogadja az ételkészítő üzem, árukiszállításra vonatkozó ajánlatát is. Az ajánlatok ételkészítő üzem és szállítási címtől függően változhatnak. Ezen ajánlat elfogadásával szerződés jön létre a Felhasználó és az ételkészítő üzem között. A rendelés leadásával a Felhasználó elfogadja a kiválasztott ételkészítő üzem szerződési feltételeit, melyeket a weboldalán a szolgáltatásában feltüntetett. Az ételkészítő üzem elérhetőségéről a rendelés során tájékoztatja a Felhasználót. Az ételkészítő üzem nem kötelezhető a rendelés teljesítésére, de erről a Felhasználót értesíteni köteles értesítési kötelezettsége nem terjed ki az elkésett megrendelések tekintetében.

3.5. A rendelés teljesítésével kapcsolatban ételkészítő üzem semmilyen kártérítésre nem kötelezhető.

3.6. A Felhasználó a megrendelés leadásával kijelenti, hogy a jelen felhasználási feltételeket elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

4. Fizetési feltételek

4.1. A rendelés értékének kiegyenlítése a furánál készpénzben. A rendelési érték kifizetése akkor válik esedékessé, amikor a rendelést az ételkészítő üzem részére továbbította kivétel képez ez alól a szerződéses partnereink ott a szerződésben rögzített feltétel az irányadóak. A rendelési értéket a kiszállításnál maga a megrendelő készpénzben vagy SZÉP kártyával a szolgáltató alkalmazottja számára. A futár pénzváltásra nem kötelezhető, ezért minden esetben kérjük azt pontosan kikészíteni a futárnak. A futár váltópénzzel nem rendelkezik. A futár nem kötelezhető az épületegyüttes homlokzati síkját meghaladó kiszállítását, azaz a futár emeletre az ételt felvinni nem kötelezhető, ezért a megrendelő reklamációs, vagy elállási jog nem illeti meg a kiszállítás során. A kiszállított terméket a megrendelő köteles átvenni, attól elállni már nem áll módjában, ha az étel kiszállításra került, a díj fizetés kötelezettség az át nem vett, de megrendelt ételek vonatkozásában is fentáll. Ezért a megrendelést kérjük megfontoltan kezelni. A megrendelő az online felületen nyomon tudja követni, az aktuális egyenlegét. Az egyenleg minden esetben érdemes többször is ellenőrizni, mert a feldolgozás fokának változtatásával módosul az ott látott egyenleg. Mivel készpénzes elszámolásról van szó ezért némi időt vesz igénybe amig az átadott készpénz a rendszerbe bele kerül.

A kiegyenlítésre nem kerülő egyenleget a szolgáltató jogi útra terelheti, és fizetési meghagyás kibocsájtását kezdeményezheti, aminek további költségei lehetnek a megrendelőre nézve, ezért érdemes minden esetben időben kiegyenlíteni a tartozást. A tartozásról a rendszer emlékezetető email-eket küldhet ilyen esetben kérjük vegye fel a kapcsolatot minden esetben a szolgáltató ügyfélszolgálatával, a tartozás pontosítása érdekében.


4.2. A bankkártyás fizetésre és az átutalásos fizetésre, nincs lehetősége. Minden esetben készpénzben a futárnál történik a megrendelés.

4.3. A SZÉP kártyával történő fizetésre közvetlenül a weboldalon nem lehetséges: SZÉP kártyás fizetés csak közvetetten a szép kártya szolgáltató webes infrastruktúráján keresztül, használható és érhető el, bővebben a szépkártyás tájékoztatóban.


4.4 A kiszállított ételről hivatalos számlát vagy nyugtát az étel átvétele után kerül kiállításra, és átadásra az oldal csak díjbekérőt vagy más néven rendelés összesítőt küld a megrendelőnek. A szerződéses partnerek a szerződés szerinti feltételek szerint fizetik meg az ellenértéket minden esetben és az abban foglaltak szerint készül el a számla. A számlát minden esetben a számviteli törvényeknek megfelelően a rendelést követő 8. napig emailben küldjük meg. Ennek ellenére előfordulhat, hogy Ön nem kap számát ebben az esetben forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz. Ha mint megrendelő nem kapta meg a számlát akkor ügyfélszolgálaton kérhet számla másolatot. A számlához minden esetben a megrendeléskor be kell jelölni a számlát kérek opciót.

4.5 
A szállítás díjtalan és tartalmazzak a csomagolási költséget is. De bizonyos gazdasági eseményekre tekintettel előfordulhat a jövőbeni változás, így a változtatás jogot fenntartjuk ezen díjak tekintetében. Ezért érdemes időről időre erről tájékozódni a megrendelés előtt. 


5. Elállás és lemondás megrendelés módosítás


5.1 A weboldalon történő regisztrációval és a jelölő négyzetek elfogadásával annak kipipálásával létrejött szerződéses jogviszony alapján, az ételek megrendelésével, a Megrendelő köteles a termék árát hiánytalanul megfizetni. Ételrendelés esetén a megrendelés az étel árának kifizetése nélkül telefonos ügyfélszolgálaton lemondható a megrendelést megelőző nap 12.00 óráig, telefonon csak a telefonos megrendelést tudja lemondani, a weboldalon történő rendelés a www.izotthon.hu weboldal megrendelések lemondás menü pont alatt lehetséges minden adott nap 20:00 óráig. Hétvégén és ünnepnapokon, illetve szombaton nem mondható le a következő hét hétfőre rendelt étel/ek telefonos ügyfélszolgálaton az online rendelt ételek esetében minden nap 20:00 óráig lemondható és módosítható a megrendelés.

5.2. A megrendelt ételek vásárlásától nem lehetséges az elállás, mert a Szolgáltató termékei nem tartós élelmiszerek, a gyorsan romló termékek pedig higiéniai és egészségügyi okból, természetüknél fogva vissza nem szolgáltatható termékek, melyek esetén a fogyasztót elállási jog nem illeti meg (17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet). A kiszállított terméket vagy az elkészített ételt a megrendelő köteles átvenni, attól elállni már nem áll módjában, ha az étel kiszállításra vagy elkészítésre került. A honlapunkon a lemondás menüpont alatt a lemondás csak akkor számít érvényesnek, ha az adott ételt még nem készítettük el vagy nem szállítottuk ki. Tehát minden nap 20:00 óráig van lehetőség az online felületünkön keresztül lemondani vagy módosítani a rendelést. Ehhez először jelentkezzen be az online felületen, majd a "Rendeléseim" menüpont alatt kattintson a ceruza ikonra. Ekkor módosíthatja az étel mennyiségét, ha le szeretné mondani, akkor állítsa nullára, majd küldje el a megrendelést. Így azon az értéken, amelyet kinullázott, nem kap étkezést. Ha csak módosítani szeretné a mennyiséget, akkor állítsa be a kívánt értékre, majd küldje el a megrendelést. Ez a módosítás ugyanúgy vonatkozik a napokra is, legyen szó lemondásról vagy mennyiség módosításáról.5.3. Az elállásra csak nagyon alapos és indokolt esetben a szolgáltató mérlegelését követően van csak lehetőség, de ezt jogosult saját hatáskörében döntést hozni. A fogyasztóvédelmi rendelkezések értelmében a gyorsan romló ételek esetében a fogyasztót nem illetik meg ezek a jogok, ennek ellenére a szolgáltató dönthet másképpen is, ezért minden esetben forduljon az Ügyfélszolgálathoz munkanapokon 07:00 és 12:00 között.

5.4 Megrendelés módosítása

5.5 Ön jogosult a megrendelés mennyiségét módosítani, olyan módon, hogy az eredeti mennyiséget többre vagy kevesebb mennyiségre módosítja, de nem módosíthatja azt "0" azaz nulla számú értékre mert az így lemondásnak minősülne és nem módosításnak. Lemondás esetén ön nem kap ételt. A megrendelések mennyiségi módosítása a már feldolgozott megrendelésekre mennyiségileg nem lehetséges és nem áll módjában.

5.6 Szállítási cím módosítása

A szállítási cím módosításár minden nap 20:00-ig van lehetőség. A szállítási cím módosítása egy egyszerű folyamattal zajlik. A megrendelés szerkesztése során, a tételeket változatlanul hagyva a szállítási címhez elérkezve, csak módosítsa a megfelelő szállítási címre, ehhez alapfeltétel, hogy a profiljába felvételre kerüljön előzetesen a kívánt szállítási cím. Az alapértelmezett szállítási címet csak az ügyfélszolgálat jogosult módosítani, abban az esetben, ha Önnek nincsen érvényes megrendelése, vagy díjhátraléka. Ön egyidejűleg maximum további 5 db címet tud a fiókhoz adni az alapértelmezett címen túl, megrendelései során ezek között tud választani, ha egy címre van érvényes megrendelés az adott héten akkor csak a további címekre tud megrendelést leadni, ellenben, ha naponta kíván rendelni akkor minden esetben a heti menü módosításával tudja, ezt megtenni.

6.Szavatosság 

A Szolgáltatótól megvásárolható készételek az előhűtéses (nem fagyasztott) technológiának köszönhetően megfelelő, hűtött tárolás mellett (+4 Celsius fokon) 24 óráig biztonságosan eltarthatók.

7. Panaszkezelés és értékelő rendszer 

7.1. A Felhasználó a Szolgáltatás igénybevétele során esetlegesen felmerülő panasz, reklamáció, adatbeviteli hiba esetén az ételkészítő üzemmel/ étteremmel a weboldalon feltüntetett elérhetőségek valamelyikén veheti fel a kapcsolatot: A Szolgáltató panaszkezelése minden esetben térítésmentes.

7.2. Szolgáltató az azonnali megoldást igénylő problémát haladéktalanul megvizsgálja és lehetőség szerint azonnal orvosolja, minden más esetben pedig 15 napon belül válaszol a felmerült panaszra vagy hiba jegyekre megkeresésekre.

7.3. A Felhasználó a kiszállított árukkal kapcsolatos minőségi kifogás esetén az árut (ételt) szolgáltatóhoz fordulhat.

7.4. Szolgáltató a panasz kezelése és dokumentálása céljából a Felhasználó a weboldalon működtetett kapcsolati oldalon kapcsolati űrlapon, illetve hibajegyen a technikai ügyfélszolgálattal történő írásos panaszát tudja kivizsgálni vagy a levélben megküldött panaszokat tudja kezelni. A technikai ügyfélszolgálat csak az informatikai rendszert érintő kérdésekben tud segíteni és panaszait megvizsgálni, kimondottan megrendeléshez kapcsolódó megkereséseket elutasítja.

7.5. A Felhasználónak lehetősége van arra, hogy az online vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatos panaszát online vitarendezési eljárás keretében kezdeményezze panasza bíróságon kívüli rendezését. Az online vitarendezést a következő weboldalon kezdeményezheti: valamint szintén ezen az oldalon kaphat részletes tájékoztatást az online vitarendezés lehetőségéről és feltételeiről: EU VITA RENDEZÉSI PLATFORM, illetve fordulhat a Békéltető testület a nem orvosolt panaszával. Ezen elérhetőségeit a szolgálató a láblécben elérhetővé teszi a megrendelőnek.

7.6. Minőségi kifogást csak bizonyíthatóan, ha legalább ugyan olyan ételre és ugyan arra a kifogásra legalább, de minimum 10 főt meghaladó panasz érkezik. Mivel a termék jelen esetben az étel, nem egy szabványok között és garantált minőségben előállítható termék, hanem az íz és ízlés világ függvényében eltérő megítélés alá esik a megrendelők számára, így egyedi panaszokkal nem áll módunkban foglalkozni, de a vélelmezett panaszt rögzítjük, és ha több ilyen vélelmezett panasz is érkezik az adott ételre vagy annak ízére vagy állagára, akkor panaszként kezeljük, és járunk el, ellenkező esetig visszajelzésként rögzítjük az esetleges panaszt.

7.7 A megrendelőnek lehetősége van értékelést írni az oldalra, de azt az oldal üzemeltetője saját hatáskörében dönt az értékelés megjelenítéséről bizonyos technikai problémák miatt előfordulhat, hogy késve vagy egyáltalán nem jelenik meg egy értékelés. Az értékelő rendszer hiba mentes működését, az oldal üzemeltetője nem garantálja a megrendelőknek. Az értékelési visszajelzési rendszer az oldal opcionális lehetősége és nem kötelező eleme így arra az oldal üzemeltetője nem kötelezhető, hogy üzemeltesse vagy a megrendelőknek azt biztosítsa. 

7.8 Az oldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy a funkciót időszakosan, kikapcsolja, vagy értékeléseket cenzúrázza, esetleges értelmetlen értékeléseket töröljön elutasítsa indoklás és annak visszajelzése nélkül. 

7.9 Az oldal üzemeltetője fenntartja a jogot, hogy saját döntés hatáskörében indoklás nélkül is töröljön értékeléseket. 
A megrendelő tudomásul veszi és elfogadja az oldal használatakor az értékelő rendszer sajátságos üzemelését.

8. Változtatás joga 

Az oldal üzemeltetője a jelen felhasználási feltételek rendelkezéseit, az általa nyújtott szolgáltatások és megvásárolható ételek körét, vételárát, határidőket stb. szabadon megváltoztathatja. Az oldal üzemeltetője az adott termék vagy szolgáltatás adott áron történő eladására vonatkozó kötelezettsége a termék vagy szolgáltatás árának a weboldalon közzétett megváltoztatásáig áll fenn. A változás a weboldalon történt megjelenítés időpontjától hatályos. A változtatások a már megrendelt termékek vagy szolgáltatások árát nem érintik. Az oldalon feltüntettet árak minden esetben az ÁFÁ-val növelt bruttó árak. A bruttó árak tartalmazzák a vásárláskor hatályos jogszabályokban az adott termékkör tekintetében meghatározott mértékű általános forgalmi adót. Az ételek házhozszállításának költségét a feltüntetett árak tartalmazzák. 

8.1 Akciók, amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljeskörűen tájékoztatja a Megrendelőket az akció időtartamáról. 

9. Személyes adatok kezelése

A Felhasználó személyes adatainak kezelésére vonatkozó részletes szabályokat a Szolgáltató adatkezelési tájékoztatója tartalmazza.

9.1 Eljárás hibás ár esetén

Előfordulhat, hogy esetleges technikai hiba miatt hibás áron szerepelhet étel a honlapon. Hibás ár esetén feltűnő értékaránytalanság áll fenn az étel valódi és feltüntetett ára között, aminek azonnali észlelése elvárható az átlag fogyasztó szempontjából.  Hibás ár esetén, a megrendelést a hibás áron nem áll módunkban elfogadni, és nem tudunk kötelességet vállalni hibás áron való teljesítésre. Amennyiben Ön hibás áron tesz ajánlatot, a rendszer a rendelés beérkezését automatikusan visszaigazolja, ez azonban nem minősül az ajánlat elfogadására részünkről, ez esetben nem jön létre érvényes szerződés, amelyekből jogok és kötelezettségek keletkeznének. Hibás ár feltüntetése esetén Eladó felajánlja a termék valós áron történő megvásárlásának lehetőségét, mely információ birtokában a Vásárló eldöntheti, hogy megrendeli valós áron az ételét vagy minden hátrányos jogkövetkezmény nélkül lemondja a megrendelést. Téves adatfeltöltésből eredő hiba nem képezheti kártalanítás alapját. 10. Záró rendelkezések

10.1. Az ételkészítő/üzem étterem által üzemeltetett Weboldal biztonsági foka megfelelő, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit. A Weboldal használata feltételezi az Felhasználó részéről az internet technikai és műszaki korlátjainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

10.2. Az ételkészítő/üzem étterem nem felelős semmilyen kárért, amely a Weboldalra való csatlakozás miatt következett be. Az Ügyfelet terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.

10.3. Kifejezetten tilos a Weboldalon törvényileg nem engedélyezett tartalmak továbbítása, közlése, megosztása. Az ételkészítő/üzem étterem fenntartja a jogot a Felhasználók által feltöltött tartalmak törlésére.

10.4. Az oldal készítői nem vállalnak anyagi felelősséget az oldal használatából fakadó vélt vagy valós károkért. S egyben nem kötelezhető azok semmilyen megtérítésére.

10.5. Az ételkészítő/üzem étterem nem veti alá magát semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek.

10.6. Az ételkészítő/üzem étterem bármikor jogosult jelen - felhasználási feltételek - feltételeit egyoldalúan módosítani. Az esetleges módosítás a Weboldalon való megjelenés napján egyidejűleg lép hatályba. Arról az oldal üzemeltetője nem kötelezhető, hogy külön értesítést küldjön, ezért minden megrendelő figyelmében ajánlja, hogy megrendelés előtt azt tanulmányozza.
10.7. A fotón látható ételektől a kiszállított ételek megjelenésükben eltérhetnek. 
10.8. Az ASZF elválaszthatatlan részét képzik: a SZÉP kártyása tájékoztató, a bankkártyás tájékoztató, a kiszállítási területeink tájékoztató, adatvédelmi tájékoztató, kapcsolati tájékoztató, az impresszum, szállítási feltételek tájékoztatója, étel mennyiség tájékoztató, online vitarendezési tájékoztató, cookie tájékoztató, ezek együttesen képzik az ASZF szabályait, melyet a megrendelő a rendelésével, mint ráutaló magatartás, kijelenti, hogy megismerte, és ránézve kötelezően elfogadja.


11. Alvállalkozó igénybevétele 

11.1 A Megrendelő tudomásul veszi, hogy a Top-Dinner Bt. jogosult a szolgáltatás teljesítése során alvállalkozó közreműködését igénybe venni a különböző olyan szolgáltatásokba, amely a vállalkozás üzemeltetéséhez elengedhetetlen.

11.2 Alvállalkozóként a Net Világ Technology Varga Jácint egyéni vállalkozó 3700 Kazincbarcika Egressy Béni út 26., webhosting adatfeldolgozót, webmestert és informatikust jogosult a webes üzemeltetés teljesítésbe bevonni. A Megrendelő kifejezetten hozzájárul, hogy a Szolgáltató a személyes adatait és minden más átadott adatát, továbbá a fényképfelvételét az alvállalkozónak a szolgáltatás teljesítése érdekben és időtartamára átadja.

 

12. Alvállalkozók


Net Világ Technology
Varga Jácint e.v.
3700 Kazincbarcika Egressy Béni út 26.
+36 (30) 283 4380
+36 (48) 952 374
info@net-vilag.hu
www.net-vilag.hu
Tevékenység: Webhosting, Informatikai rendszer üzemetetés, és webfejlesztés


13. Tárhely szolgáltattatónk

Profitarhely.kft
6000 Kecskemét Szolnoki út 23.
+36 (20) 254 0866
Tevékenység: szerver, szerver hosting


13. Profil törlése és felhasználói adatok letöltése

A GDPR értelmében lehetőséget kell biztosítani a felhasználónak, a profil adatok letöltésére annak törlésére, ha már nem kíván tagja lenni az oldalnak. Ezt nem kell a vállalkozástól kérelmeznie, hanem megteheti a felhasználó is a profil szerkesztése menü pont alól. Ahol lehetősége nyílik a profil adatok törlésére és letörlésére a jobb oldalsó fenti részen található ikonokkal.

13.1 A profil adatok letörlésére és kezelte személyes adatok megismerésére a felhasználói névből lenyíló menü "Profil szerkesztése" menü pont alatt van lehetősége a kuka ikonra melletti ikonra kattintva ezt megteheti, ahol Microsoft® Office részét képző Microsoft® Excel szoftver formátumában (.xsl) továbbiakban formátum letöltésre van lehetősége.  Ezen funkcióval az üzemeltető teljesíti a GDPR előírását a személyes adatok kiadása tekintésben. Az ilyen jellegű adat rendelkezésre bocsátásnak megkeresését csak nagyon indokolt esetben van lehetősége teljesíteni.
(A Microsoft® cég és a Microsoft Office terméke bejegyzett védjegy Európában és Amerika egyes országaiban.)

13.2 A profil törlésére a felhasználói névből lenyíló menü "Profil szerkesztése" menü pont alatt van lehetősége a kuka ikonra kattintva. A megrendeléshez szükséges adatkezelés ezzel nem szűnik meg a hatályos számviteli törvény értelmében azt 5 évig tovább kezelni szükséges ezen adatok további kezelés a Top-Dinner Bt. részéről és jogalapja, jogszabály alapján történik. A profil törlését követően a profil már nem állítható helyre, azt még az oldal üzemeltetője sem tudja helyreállítani abból adatokat visszanyerni. Ezért azt különösen körültekintően kell használnia. Ha meggondolta magát vagy véletlenül törölte a profilját újabb regisztrációval tud újabb profilt létrehozni.

13.3 A profil törlését, ha arra illetéktelen személy hajtja végre a weboldal üzemetetője felelősséget kizárja és egyben kártérítési kötelezettségét nem vállal az ilyen típusú profil törlésekért. Az üzemeltetőt nem terheli jogi felelősség és kötelezettség a profil törlésére nézve, sem annak helyreállítása tekintetében. A profil törlésére mivel a felhasználónak lehetősége van így az az oldal üzemeltetőjétől csak különleges esetben kérhető!

 14. Vírus és fertőzés veszély speciális intézkedések

 14.1 Az összes kiszállító munkatárs nyilatkozott, hogy a megelőző 2 hétben nem tartózkodott külföldön.
 14.2 A kiszállítást végző kollégák, az ételek bepakolását megelőzően, a szállító járműbe be és kiszálláskor kézfertőtlenítőt használnak.
 14.3 Autóikat kívül-belül napi szinten fertőtlenítik!

Javasoljuk, hogy melegítés előtt a dobozt tisztítószeres kendővel töröljék át. Bízunk benne, hogy ezen intézkedések megfelelően védik munkatársainkat és ügyfeleinket. 

15. Szerzői jogok

A szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény (továbbiakban: Szjt.) 1. § (1) bekezdése értelmében a weboldal szerzői műnek minősül, így annak minden része szerzői jogi védelem alatt áll. Az Szjt. 16. § (1) bekezdése alapján tilos a weboldalon található grafikai és szoftveres megoldások, számítógépi programalkotások engedély nélküli felhasználása, illetve bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a weboldal, vagy annak bármely része módosítható. A weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni a jogtulajdonos írásos hozzájárulása esetén is csak a weboldalra való hivatkozással, forrás feltüntetésével lehet. A jogtulajdonos: Varga Jácint egyéni vállalkozó - Net Világ Technology - 3700 Kazincbarcika Egressy Béni út 26. illetve a tartalmak esetében a Top- Dinner Bt. 3534 Miskolc Állomás út 1-3

16. Vegyes rendelkezések

Szolgáltató és Felhasználó vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Felhasználó és a Szolgáltató a jelen Szabályzat hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30 (harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik a Miskolc Város Bíróság/Törvényszék illetékességét.

17. Felelőséget kizáró nyilatkozat

Az átadott ételek egészségügyi megbetegedés esetén, felelőséget nem áll módunkban vállalni a hűtési lánc megszakadása, illetve a sterilizáció, és higiéniás körülmények igazolható megszűnése miatt.  Az ilyen megbetegedések akár közvetve vagy közvetlenül összefüggésében a Top-Dinner Bt. azaz az Ízotthon minden kártérítést, vagy egyéb anyagi kompenzációt kizár a megrendelő részére. Ezen nyilatkozat megismerését követően a megrendelő saját egészségügyi kockázatában jogosult az ételek megrendelésére vagy rendelési szándéktól való elállására.
Fenti nyilatkozatra való hivatkozással a megrendelt termékek lemondására, normál lemondáson kívül nincs lehetősége. A megrendelő a megrendelés előtt köteles tájékozódni, az adott termék jellemzőiről, és a cég vagy vállalkozás egyéb szabályai, Aszf, Megrendelési feltételek, Adatvédelmi tájékoztató, stb megismeréséröl, amelyeket a szolgáltató a megrendelő rendelkezésére bocsájtotta a megrendelő pedig azokat megismerhette, a megrendelő a rendelés során nyilatkozik továbbá arról, hogy a nevezett dokumentumokat megismert és megértette, így a felelőség kizáró nyilatkozatra történő további hivatkozással, rendkívüli elállásra nem nyílik jogi lehetősége.


18. Törvény tájékoztatás a távollévő felek közötti szerződéskötésről

A 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 15. § (2)
 bekezdése szerint tájékoztatjuk a megrendelőket, hogy a megrendelés minden esetben FIZETÉSI KÖTELEZETSÉGGEL JÁRÓ MEGRENDELÉSNEK minősül. Ezzel teljesült a törvényi kötelezettség a távolevő személyek esetében szükséges kötelező tájékoztatásról.


Hatályos: 2022.01.25


TOP-DINNER Bt.


 Megjegyzés

Ez a dokumentum a Konyhamester CMR 1.2 szoftver hozta létre. Ez nem egy automatikusan generált dokumentum. Ennél fogva a szoftver készítői a dokumentum tartalmáért jogi felelőség nem terheli. 
Net Világ Technology© - Varga Jácint & Varga Dávid jogtulajdonos szerzői technológiai jogát képzik! Minden jog fenntartva! Telephely: 3700 Kazincbarcika Egressy Béni út 26.  

Net Világ | AllSafe WAAP | AllSafe WAAP Jogok | Technology | Tudásbázis| Ügyfélportál